. Barn i forslag

Mandag d.2. november 2009

Så er det lige ved at være op over. Om mindre end 12 timer rejser vi ud på vores 2. livs rejse. En rejser de fører os mange tusinde kilometer væk, ja næsten om på den anden side af jorden. Om til det smukke og gæstfrie land, Colombia, der gav os det mest dyrebar vi indtil nu har, nemlig vores smukke, dejlige og skønne Isabell. Om mindre end 3 dage får vi vores ligeså smukke og dejlige søn, som vi indtil nu kun kender via en tyk rapport og et lille postkortstort billede, men som vi allerede har siddende dybt indeni vore hjerter. Nej hvor vi bare glæder os til at se ham, røre ham og dufte til ham.

Men samtidig med vi glæder os ufattelig meget til at få ham rigtig ind i vores familie, så rumstere tanken om, hvordan Isabell mon vil klare den store omvæltning det bliver for hende, også rundt. For selvom hun glæder sig rigtig meget til at få sin lillebror, så kommer der jo også til at ske rigtig mange forandringer i hendes liv, som sikkert ikke alle er af de sjove.... Men det er så dejligt at vide at mormor er med de første 14 dage, til at give Isabell fuld opmærksomhed, når hendes mor og far måske ikke lige kan.

I dag faldt det også helt på plads med bolig forhold i Cartagena. Vi skal bo i en lejlighed en gade fra stranden i Boca Grande området i Cartagena. Det er vist det område, hvor mange af de store og fine hoteller ligger på rad og række. På den måde har vi vores eget. Egentlig havde vi forestillet os at bo ala vi gjorde sidste gang i Cali og Bogota, altså en form for pensionat. Men den mulighed er der ikke i Cartagena, og det hotel vi var blevet foreslået, ser også HELT fantastisk ud, men tanken om at bo på et hotelværelse i 7 uger, er altså også lidt skræmmende. Dette virker til at være det helt rigtige.

Fra i morgen vil vi opdatere under punktet Rejsedagbog, så længe forældrerollen og net forbindelsen tillader dette. Glæder os til at dele denne store oplevelse med alle jer som vi kender og holder af. Og husk endelig at sende os en lille hilsen enten her i gæstebogen eller på mail. Det varmer SÅ ufattelig meget, og kan redde selv den "dårligste" dag... På gensyn !!

Søndag d. 1. november 2009

Ja det var så den sidste weekend som en familie på tre. Fra næste weekend er vi for altid fire. Meget uvirkeligt og alligevel helt fantastisk at tænke på. Vi har nydt en dejlig weekend der blandt andet bød på en hyggelig aften på Hotel Baltic med Carstens arbejdsplads i anledning af deres jubilæum.

Isabell har sovet hos mormor og har rigtig hygget sig med hundene. I formiddag har hun været ude at lege med Sidsel, som nu går i skole og til eftermiddag, kom Moster, Thomas  og Mathilde og Caroline til kaffe og aftensmad, så pigerne kunne lege en sidste gang inden vores rejse. Det bliver rigtig hårdt for dem at skulle undvære hinanden i så lang tid, de kommer til at savne hinanden så meget. Ja det gør jeg nu også, vildt meget !!

Thomas fik hjulpet os med computeren, så vi forhåbentlig uden problemer kan få opdateret hjemmesiden fra Colombia. Puha det hele bliver meget virkeligt nu, om et døgn er vi næsten på vej mod Hamborg.... og på vej mod smukke Phillip.

Lørdag kom vores pas med visumpåtegnelserne i og den originale rapport fra Colombia. Deri var også det originale billede af Phillip, og hvor er han bare endnu mere dejlig og fin, nu hvor man kan se ham helt tydeligt. Sikke store smukke, men også lidt skræmte, brune øjne han har. Glæder mig sådan til at se de øjne smile og stråle.... puha han kommer til at sno os.....

Fredag d. 30. oktober 2009

Torsdag ringede Grethe mig op, om jeg mon kunne bruge en ekstra fridag her i dag fredag, og ja det kunne jeg i hvert fald. Så faktisk har jeg nærmest været på barsel siden tirsdag eftermiddag.... Var dog lige et smut ude på arbejde for at sige farvel til alle mine skønne og dejlige arbejdskollegaer. Tænkt at der går over et år, inden jeg er tilbage hos alle jer, og hvordan mon afdelingen ser ud til den tid....Fik en lille pakke med hjem som vi først må åbne når vi sidder i Colombia og har fået Phillip..... I er altså så søde og betænksomme.

 

 
Onsdag d. 28. oktober 2009

Så er der vasket og strøget tøj til den store guldmedalje. Der er streget på listerne og skrevet nyt til. Isabell sover hos farmor og farfar, da Carsten skal til møde på skolen omkring skolestart til næste sommer. Jeg har været til et foredrag i Adoption og samfund med Niels Peter Rygaard, så vi mødes først hjemme kl. 23 og samler op omkring, hvor langt vi er nået. Herefter sidder Carsten fortsat et par timer med noget arbejde, som der skal være styr på inden han er væk fra sin arbejdsplads indtil efter jul.

Vores flybilletter er booket til hjemrejse d. 22. december med ankomst i Hamborg lufthavn d. 23. december kl. 16.55...

 
Tirsdag d. 27. oktober 2009

Klokken er 9.14, da jeg lige har sat mig i kaffestuen til en kop formiddagskaffe. En mobiltelefon, der lyder som min, ringer i taske skabene, men inden jeg når at tage den er den stoppet. Men da der står hemmeligt nummer, ja så tænker jeg straks AC, og ganske rigtig, for sekunder efter tikker der en telefonsvarer besked ind fra Pia ved AC. Hun lyder en smule stresset og siger jeg skal ringe straks, da det handler om udrejse og det haster, haster.... Puha, jeg ryster helt men får hurtigt tastet nummeret ind og hun tager straks telefonen. Hun har hørt fra Helena i Colombia og vi skal allerede rejse tirsdag d. 3. november og får Phillip overdraget torsdag d. 5. november. Dog skal vi forvente et ophold på 7 uger, da det er en region der arbejder lidt langsomt, så formentlig når vi kun lige hjem inden juleaften.... Derfor har hun brug for vores pas og visumansøgninger hurtigt, men heldigvis er de jo allerede på vej mod Århus. Vi skal også have booket billetter og hun har brug for en rejseplan inden hun med kurer sender vores pas til Stockholm til Det colombianske Konsulat. Rundt om mig sidder mine skønne kollegaer, der jubler med over den snarlige rejse og kommer med store knus.

Ringer straks til Carsten, der bliver super glad og meget overrasket over den hurtige udrejse, vi havde forventet 10-14 dages varsel, men så sent som i weekenden, jokkede vi lidt med at vi kunne være klar på 3-4 dage.... Pludselig midt i vores lettere euforiske og  forvirrende samtale går det op for os begge, at det altså betyder sidste arbejdsdag på fredag....Selvom Carsten har supertravlt på arbejde når han alligevel har bestille flybilletter....

Resten af dagen går fantastisk hurtigt, selvom jeg nok ikke er helt så meget til stede.... Heldigvis har jeg, planlagt, fri onsdag og torsdag, og ja så sidste arbejdsdag fredag. Allerede tirsdag er der derfor kollegaer som jeg må sige farvel og på gensyn til. Får også fat i mormor, der jo også skal have givet sin arbejdsplads besked om at hun rejser på tirsdag. Efter arbejde mødes jeg med min mor og Charlotte, og får snakket en masse igennem, mens Isabell og Amalie er til dans.

Isabell bliver utrolig glad og snakker meget om, at nu har Colombia ringet og sagt at vi skal komme ned til vores lillebror, for han savner os...

Om aften laver vi LANGE lister over alt det vi skal have købt, ordnet og styr på inden udrejsen.....

 

 
Mandag d. 26. oktober 2009

Haft en skøn weekend med besøg af Henrik, Malan og Nikolas som kunne vise nogle skønne billeder fra Cartagena, Colombia, hvor de sidste år var på ferie i en uge. Virkelig dejligt at se billederne og høre om den by, som Phillip kommer fra og som vi snart skal lære at kende. Cartagena har en meget spændende historie og den gamle bydel er meget præget af af den europæiske/spanske invasion for mange hundrede år siden. Nogle af billederne kunne ligeså godt have været taget i en spansk landsby. Så smukt og så anderledes end det vi oplevede af Cali og Bogota for fire år siden, men hvor bliver det bare spændende. Vi glæder os så meget og håber snart vi får en udrejsedato, vi er så klar...

Søndag aften får vi udfyldt visumansøgningerne, og aftaler at Carsten sender dem til AC, mandag. Så har de dem og kan hurtigt sende dem til Stockholm, når vi får udrejsedato

 

 

 
Tirsdag d. 13. oktober 2009

Så er det lille drengeværelse ved at være klar. Der er redt seng, sorteret legetøj og sat wallstickers og lamper op. Og hvor er det bare sødt og hyggeligt. Isabell havde en legekammerat med hjem fra børnehave og de fik en del tid til at gå med at lege med Phillips legetøj.

Charlotte, Oliver og Amalie kom også lige forbi, med en flot buket blomster og en lille gave til den stolte storesøster.

Mormor kom forbi sidst på dagen for at argere fotograf til Phillips album, som skal sendes ned til ham her sidst på ugen. Så kan hans plejemor forberede ham lidt på os og hvem vi er. Isabell tegnede et flot billede uden på albummet af Phillip med både det danske og colombianske flag og skrev hans navn på. Inden i albummet har vi skrevet en lille hilsen til ham, om hvor meget vi glæder os til at møde ham og blive hans mor og far. i morgen skal vi have billederne printet og sendt til AC.

Mandag d. 12. oktober 2009

Det var en meget stolt storesøster vi i morges kunne aflevere i børnehaven bærende på en stor chokoladekage. Hun fortalt med stolthed i stemmen pædagogerne at hun var blevet storesøster og viste billedet frem. Hvor var det bare sødt og rørende at se hende så glad og stolt.

Jeg har nydt eftermiddagen i diverse børnetøjsbutikker kiggende på grønt og blåt børnetøj, hvor var det bare fedt at gå på opdagelse i dette univers. Men når man kun er 80 cm høj, ja så skal man faktisk i babyafdelingerne for at kigge på tøj. Ikke nemt at finde f.eks. nattøj og undertøj, når det ikke skal være heldragter eller body'er. Synes det skal være rigtigt nattøj og undertøj, når man næsten er 2½ år og skal lære at hjælpe til med at klæde sig på....

Søndag d. 11. oktober 2009

I dag har vi været en tur i haven for at gøre denne klar til vinteren, samt fået taget lidt billeder af haven og legehuset til et album til Phillip. Vi har også bagt en kage som Isabell i morgen skal have med i børnehave at dele ud af, fordi hun er blevet storesøster.

Lørdag d. 10. oktober 2009

Ja så har vi været forældre til kære Phillip Marco i et døgn, og hvilken fantastisk følelse. Vi er mindst ligeså vilde og forelskede i ham i dag som i går. Billedet er blevet nærstuderet mange gange det sidste døgn, og i nat har han sovet inde hos Isabell i hendes seng. I dag var så dagen, hvor vi tog en tur i Ikea i Kiel, for at købe ind til det lille drenge børneværelse samt nogle nye skabe til badeværelset. Det var så hyggeligt at gå at kigge på grønne og blå ting til værelset....

Fredag d. 9. oktober 2009

Så er Phillips værelse ved at være klar...

Isabell og mor kigger på Phillips nye tøj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puha.... det har været en hård og spændende dag i dag. Hør bare her....

 

 
Har fri i dag, men Isabell sendes i børnehave, så huset kan blive gjort rent. Knokler hele dagen med en meget grundig rengøring, så er tankerne da lidt på afstand...

 

 
Da klokken bliver 12 og jeg stadigvæk ikke har hørt fra AC, ringer jeg selv derop. Må vide, hvad der sker, inden vi går weekenden i møde. Desværre har Ditte fri, men jeg kommer til at tale med Tina. Hun har ikke nået at tjekke Dittes mail, om der er besked fra børnelægen, men vil straks gøre det og ringe tilbage lige om lidt. Tiden går og da klokken bliver 13.30 ringer jeg lige op igen, bare hun ikke har glemt os. Men nej det har hun ikke og rapporten er kommet, men hun bliver hele tiden forstyrret, så hun skal lige være færdig, så ringer hun tilbage....

kl. 13.45 ringer hun tilbage med den gode besked, at vores søn er fuldstændig sund og rask. Hun mailer straks en MEGET lang og fyldestgørende rapport og et lidt utydeligt billede. Men vi kan hurtigt se, at han er fuldstændig fantastisk, smuk og skøn. Han minder en del om Isabell, et fantastisk match. Han beskrives som en blid og glad dreng, glad for kærtegn og elsker at gå ture. Han løber, sparker til bolde og elsker at kører med sin trillebør. Han er lille af sin alder, kun 80 cm og 11 kg, men ååhhh, hvor ser han bare skøn og dejlig ud. Trænger sådan til at tage ham op i mine arme og knuse ham....

Ringer straks rundt til familien, der ligesom os har gået rundt med telefonen tæt til kroppen den sidste uge. Endelig skete det mest fantastiske, der kunne ske. Nemlig at han bliver vores. Herefter henter vi begge Isabell i børnehaven, og da hun ser os begge er det tydeligt, at hun kan se på os, at der er sket noget. Carsten siger hun hurtigt skal pakke sine ting, for vi har en overraskelse til hende derhjemme. Straks spørger hun og det er kaffebønnen, "har jeg fået en rigtig kaffebønne i dag" Og vi kan bare bekræfte, at ja du har fået en lillebror. Hun bliver så glad og stråler, som den sol, der har skinnet fra en skyfri himmel hele dagen.

Hurtigt er vi ude af døren, mens alle på hendes vej lige bliver gjort opmærksom på, at hun altså har fået en lillebror.....Hjemme ser hun billedet og bliver så glad og spørger straks, om han må sove inde hos hende i aften.

Herefter sidder vi lidt og snakker om ham og hvordan han er og hvad han kan, og ja hvad skal han hedde. Det navn vi først havde tænkt, dur bare slet ikke. Han skal ligesom Isabell have sit colombianske fornavn med, men hvad mere. Har kun haft et drengenavn både sidste gang og nu, men det føles ikke rigtig, så vi må på nettet og søge lidt. Og ja efter lidt tid, er vi enige om Phillip Marcos.

kl. 15.45 kommer familien til champagne, kaffe og kage. Mormor kommer med den dejligste bamse og et skønt hjemmestrikkede tæppe og Oldemor med en hvid og blå buket. Vi nyder at vise Phillip frem og taler igen og igen om den opslidende uge det har været. Men hvor er det hele glemt nu og vi er bare så glade. Senere på aftenen henter Carsten pizza og fredagsslik med ungerne.

Nu sidder vi her i sofaen og nyder at tænke tilbage på den hårde, men også dejlige uge, og den skønne dag, det endte med at blive i dag. Hvor er vi heldig at blive beriget med endnu et skønt og smukt barn, og hvor glæder vi os til at lære ham at kende og give ham al vor kærlighed og omsorg.

 

Her sidder vi alle og fejre at Phillip nu er vores søn og lillebror.

Isabell ser sin lillebror Phillip for første gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

F